2021
Juhlanäyttelyn kuvateoksen toteutus,
Hotelli- ja ravintolamuseo
2020
Tänä vuonna apurahaa tai
tunnustuspalkintoa ei jaettu
2019
Tänä vuonna apurahaa tai
tunnustuspalkintoa ei jaettu
2018
Nosta hävikki pöydälle-hanke,
Carrot
2017
From Waste to Taste-hanke,
Ravintola Loop
2016
Suomalaisen gastronomian historia-teoksen kokoaminen, Kari Martiala ja Helena Lylyharju
2015
Ei apurahoja.
Tunnustuspalkinto: Timo Santalalle kaupunkia elävöittävien ja yhteistöllisten tapahtumien järjestämisestä.
2014
Apuraha: Helsingin Yliopiston professori Päivi Palojoelle ja filosofian tohtori Seija Lintukankaalle Kouluruokailukirjan ajantasaistamiseen ja käännättämiseen englanniksi.
Tunnustuspalkinto: Ragni Rissaselle, joka on lähes 60 vuoden ajan ollut suomalaisen ravintolakulttuurin soihdunkantaja ja alan arvostettu edelläkävijä ja kansainvälisen ruokakulttuurin maahantuoja.
2013
Apuraha: Restopedia ry:lle Suomen Hotelli ja ravintolamuseon hallinnoiman virtuaalisen tietopankin ylläpitoon ja kehittämiseen.
2012
Apuraha: Restopedia ry:lle Suomen Hotelli ja ravintolamuseon hallinnoiman virtuaalisen tietopankin ylläpitoon ja kehittämiseen sekä Niittykummun koulun ruokaraadille koulun kansainvälisen ruuan Ravintolapäivän järjestämiseen.
2011
Apuraha: Suomen Hotelli- ja ravintolamuseolle suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria esittelevän perusnäyttelyn uusimiseen. ( kolmivuotinen apuraha )
Tunnustuspalkinto: HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun lehtori lleja viinikoulu HAAGAn johtajalle Jouko Mykkäselle, todelliselle alan koulutuksen uranuurtajalle.
2010
Apuraha: Toimittaja/ruokakirjailija Christer Lindgrenin suurteos- ja ruokaprojektille Suomi Kiehuu! Uusi ruoka 2010+.
Tunnustuspalkinto: Kaupunginjohtaja Jussi Pajuselle aktiivisesta työstä suomalaisen ruokakulttuurin edistämisessä sekä ruokakulttuurin nostamisessa uuteen painoarvoon Helsingin kaupungissa.
2009
Apuraha: Toimittaja/ruokakirjailija Christer Lindgrenin suurteos- ja ruokaprojektille Suomi Kiehuu! Uusi ruoka 2010+
Tunnustuspalkinto: Keittiömestari Markus Maulavirralle, Todelliselle Suomalaisen Ruokakulttuurin Uranuurtajalle sekä lähi- ja ympäristöruuan puolestapuhujalle.
2008
Apuraha: Toimittaja/ruokakirjailija Christer Lindgrenin suurteos- ja ruokaprojektille Suomi Kiehuu! Uusi ruoka 2010+ sekä Ruokakulttuurin lahjoitusprofessuurin perustamiseen tähtäävälle tukirahastolle Helsingin Yliopistossa.
Tunnustuspalkinto: Ravitsemusterapeutti, MMM, Raija Karalle, joka on pitkän työuransa aikana työskennellyt monissa erilaisissa ravitsemukseen liittyvissä tehtävissä. Karan johdolla valmistuivat keväällä 2008 mm. uudet suositukset kouluruokailuun.
2007
Apuraha: Ruokateatteri Entréen, ravintolakokki, tanssija Liisa Ruuskaselle ja keittiömestari Harri Vehviläiselle, uuden ruokateatteriesityksen tekemiseen.
Tunnustuspalkinto: Viisi Tähteä -lehden organisoimalle Eat & Joy -tapahtumalle, joka on nostanut ennakkoluulottomalla tavalla suomalaisen ruokakulttuurin mainetta ja arvostusta ja esitellyt Suomea kansainvälisissä medioissa.
2006
Apuraha: Yliopettaja Veijo Turpeiselle väitöskirjatyön loppuunsaattamiseksi. Väitöskirjatyön aihealueena on keittiömestarin ammatissa toimivan henkilön ammatillinen osaaminen ja ammatillinen kasvu.
Tunnustuspalkinto: Suomen ensimmäiselle Master Of Wine – tutkinnon suorittaneelle henkilölle, Essi Avellanille ansiokkaasta työstä viini- ja ruokakulttuurin edistämiseksi maassamme.
2005
Ei apurahoja.
Tunnustuspalkinto: Keittiömestari, ravintoloitsija Eero Mäkelälle pitkäjänteisestä ravintola-alan kehittämisestä niin keittiössä kuin sen ulkopuolellakin sekä toimittaja Kati Napalle pyyteettömästä ja idearikkaasta työstä suomalaisen ruokakulttuurin ja ruokajournalismin edistämisestä
2004
Apuraha: Ruokapalveluesimies Irma-Astrid Mesiäiselle Espoon kaupungin Auroran koulun ruokapalvelun kehittämisprojektiin sekä pitopalvelualan yrittäjä Tuija Kotilalle Ravintolaetikettioppaan kehittämiseen opinnäytetyönä.
Tunnustuspalkinto: Keittiömestari Jaakko Kolmoselle, todelliselle tv-kokkien uranuurtajalle työstä oman ammattikuntansa ja suomalaisen ruokakulttuurin eteen.
2003
Apuraha: Ruokapalvelutoimenpäällikkö, lehtori Seija Lintukankaalle, Keittiöstä kasvattajaksi -koulutusohjelman aineiston valmistukseen.
Tunnustuspalkinto toimittaja Anna-Maija Tantulle hänen idearikkaasta työstä suomalaisen ruokakulttuurin ja ruokajournalismin edistämiseksi sekä ravintoloitsija Katri Hepolammelle pitkäjänteisestä ravintola-alan yrittäjyydestä.
2002
Apuraha: Keittiömestari Petri Erikssonille ja Jari Hämäläiselle Ruokien ja drinkkien klassikot -opetusDVD:n tekoon opinnäytetyöksi Haagan Ammattikorkea-koulun restonomin tutkintoa varten sekä Kilon ala-asteelle YK:n päivänä järjestettävään kansainvälisyys-päivään koulun oppilaille, opettajille ja henkilöstölle.
Tunnustuspalkinto: Mikko Leistille hänen pyyteettömästä, ennakkoluulottomasta ja idearikkaasta työstään suomalaisen viini- ja ruokakulttuurin edistämiseksi ja kansainvälistämiseksi.
2001
Apuraha: Opettaja Tarja Sillanderille englanninkielisen, pc-pohjaisen kasvisruokaohjelman tekemiseen sekä Tanja Välipakalle Parttenkoliaaset-perinteen elvyttämiseen.
1999
Juhlarahasto perustettiin