Juhlarahasto
Juhlarahasto

Juhlarahasto

Satavuotiaana Heino perusti juhlarahaston, jonka tarkoituksena on tukea suomalaista ruokakulttuuria. Sen teemme jakamalla apurahoja ruoka- ja juoma-alalla toimiville sekä palkitsemalla alalla ansioituneita tahoja. Ilman teitä ruokakulttuurimme ei voisi yhtä hyvin kuin se tänään voi – suuri kiitos, koko alan puolesta!

2021

Juhlanäyttelyn kuvateoksen toteutus, Hotelli- ja ravintolamuseo

2020

Tänä vuonna apurahaa tai tunnustuspalkintoa ei jaettu

2019

Tänä vuonna apurahaa tai tunnustuspalkintoa ei jaettu

2018

Nosta hävikki pöydälle-hanke, Carrot

2017

From Waste to Taste-hanke, Ravintola Loop

2016

Suomalaisen gastronomian historia-teoksen kokoaminen, Kari Martiala ja Helena Lylyharju

Palkitut tahot

Apurahat myönnetään kohteisiin, jotka hyödyttävät mahdollisimman laajaa joukkoa ja kestävät aikaa. Monesti palkittu hanke onkin helposti monistettavissa ja käytettävissä myöhemmin.Täytä hakemus

Apurahan hakeminen

Apurahojen hakuaika on jatkuvasti käynnissä. Niiden myöntämisestä päätetään vuosittain syys-lokakuussa, joten hakemus kannattaa lähettää viimeistään kesällä.

Hakemuslomakkeessa kysytään hakijan yhteystietoja sekä hakemukseen liittyviä taustatietoja apurahan käyttötarkoituksesta mahdollisiin suosittelijoihin. Valmistauduthan myös liittämään hakemukseen hankkeen työsuunnitelman, budjetin, arvioidut tulot ja menot eriteltynä, hankkeen talousarvion sekä rahoitussuunnitelman.

Täytä hakemus

Usein kysytyt kysymykset

Kuka apurahaa voi hakea?

Apurahaa voi hakea kuka tahansa ruoka- tai juoma-alalla työskentelevä tai opiskeleva henkilö tai ryhmä. Työpaikka voi olla ravintolan tai suurkeittiön ruuanvalmistus- tai tarjoilupisteessä ja oppilaitoksessa alan opetustehtävissä. Myös jatko-opintoja suorittavat ja alasta kirjoittavat tai sillä vaikuttavat henkilöt voivat hakea apurahaa.

Mihin tarkoituksiin apurahoja myönnetään?

Apurahoja myönnetään suomalaista ruokakulttuuria edistäviin ruoka- ja juoma-alan opintoihin, opintomatkoihin ja tutkimustyöhön.

Millä perustein apurahoja myönnetään?

Juhlarahaston neuvottelukunta suosittelee Liikesivistysrahaston hallitukselle apurahan saajat syksyn aikana. Lopullisen päätöksen tekee Liikesivistysrahaston hallitus, jonka alainen juhlarahasto on.

Kuinka suuri jaettava apuraha on?

Apurahoja voidaan myöntää vuosittain 1-4 kappaletta. Vuosittainen jako on noin 4 000 euroa. Myönnettävän apurahan suuruus riippuu työ- tai opintosuunnitelman sisällöstä, projektiesitteen perusteluista ja muusta rahoituksesta. Hakemuslomakkeella on esitettävä hakijan kohtuullisena pidettävä euromäärä. Harkinnan perusteella myönnettävä summa voi olla pienempi.

Milloin saan vastauksen apurahahakemukseeni?

Kaikille hakijoille lähetetään kirjeitse tieto päätöksestä syys-lokakuussa. Luettelo myönnetyistä apurahoista löytyy myös juhlarahaston internetsivulta. Tieto annetaan myös lehdistön käyttöön.

Entä jos kysymykseeni ei löytynyt vastausta?

Laita kysymyksesi meille osoitteeseen juhlarahasto@heino.fi niin vastaamme sinulle mahdollisimman pian.